Over Ons

Garage Vander Straeten vestigde zich reeds in 1975 op het industrieterrein Hoogveld in Dendermonde, hiermee zijn zij een van de pioniers die zich als eerste vestigden op dit industrieterrein.

Het bedrijf, dat eigenlijk in zijn beginjaren een carrosseriebedrijf was, werd opgericht door Luc Vander Straeten en zijn echtgenote Magda. Het groeide in de loop der jaren uit tot een grote carrosserie die zowel voor particulieren als voor enkele grote merkgarages werkte.

Rond 1980 ontstond uit deze activiteit ook de vraag naar het uitvoeren van takelingen voor geaccidenteerde voertuigen.

Deze konden dan achteraf ook hersteld worden in eigen atelier.

Vanaf 1985 startte men ook geleidelijk aan met het onderhoud en technische herstellingen van alle merken.

In 1994 studeerde zoon, Christophe, af als autotechnicus. Hierdoor werd verdere uitbreiding mogelijk en werd garage Vander Straeten merkverdeler van Suzuki, eerst als agent en later als concessie.

Een Japans merk sloot immers goed aan bij de kwaliteit die steeds centraal staat.

En de verkoop van nieuwe wagens creëerde uiteraard ook weer meer werk in het atelier.

Maar men bleef steeds een open en leergierige visie behouden tegenover alle merken zodat ook deze klanten in de garage terecht bleven kunnen omdat ze steeds op een kwalitatieve manier geholpen werden.

In de loop der jaren verschoof het werkterrein zich stilaan.

Alles is immers steeds in evolutie. Steeds meer garages doen hun eigen carrosseriewerk en de afdeling carrosserie is in de loop der jaren dan ook wat ingekrompen.

Maar de verkoop van nieuwe wagens en de onderhouden en herstellingen aan eigen merk en andere merken enerzijds en de takeldienst anderzijds zaten enorm in de lift.

Onze opgebouwde kennis door het werken aan alle merken komt uiteraard van pas bij onze takeldienst.

Deze dienstverlening kende in de loop van de jaren ook een immense uitbreiding want niet alleen worden er nu voertuigen getakeld na ongeval.

Maar de onstuitbare opkomst van de assistances heeft er toe bijgedragen dat deze afdeling kan rekenen op een vloot van 5 takelwagens die elk hun functie hebben en 2 bestelwagens die fungeren voor de (brom)fietsbijstand en als signalisatiewagen.

Net omwille van de toename van takelopdrachten voor de assistances merkten wij de laatste jaren steeds meer de groeiende nood aan kwaliteitsvolle multimerkgarages.

Dankzij de samenwerking die wij vanaf 1 januari 2018 officieel opstartten met Bosch, Autocrew, kunnen wij nu als multimerkgarage antwoord bieden aan klanten die een even kwaliteitsvol en toch goedkoper alternatief zoeken voor de duurdere merkgarages.

Hierdoor kunnen wij de klant bieden wat wij zelf heel belangrijk vinden:

- onderhoud geven volgens de voorschriften van de desbetreffende constructeur
- correcte diagnoses stellen met kwaliteitsvolle en recente diagnoseapparatuur
- herstellingen en onderhoud uitvoeren met kwaliteitsonderdelen
- de nodige ondersteuning en opleiding krijgen om mee te zijn met de zich snel ontwikkelende sector
- behoud van de fabrieksgarantie Kortom dezelfde kwaliteit als bij uw merkgarage maar dan goedkoper en waarbij persoonlijk contact met de klant centraal staat.

Bij ons is de klant geen nummer, wij zoeken altijd naar een oplossing op maat van elke klant.